O klubu

Motoristični klub »Jezerski duhovi« je nastal na pobudo ljubiteljev »vetra v laseh«. V okolju, od koder izhajamo, se je pojavljalo vedno več motoristov, ki smo se srečevali na vožnjah, kakor tudi na raznih motorističnih vikendih. Tako je nastajala ideja o ustanovitvi motorističnega kluba.

Delovanje motorističnega kluba v smislu srečevanja motoristov smo spoznali predvsem z organiziranjem srečanj ob našem jezeru v Gajševcih. Takrat smo uvideli tudi določen odpor lokalnega okolja do motoristov in srečanj. Zaradi odpora se je prvi organizator oziroma motoristični klub, ki je organiziral srečanja v čudovitem ambientu ob Gajševskem jezeru, preselil.

Domači motoristi pa se nismo želeli odreči Gajševskemu jezeru, zato je ob izbiri imena kluba, med številnimi predlogi »zmagal« predlog imena – Jezerski duhovi. Klub smo registrirali na Upravni enoti v Ljutomeru, dne 10.06.2002 in od takrat smo s strpnim dialogom uspeli pridobiti želeno domovanje Jezerskih duhov. Še več, v miselnosti naših sokrajanov v okolici Gajševskega jezera se počasi spreminja negativen pogled na delovanje in druženje motorističnih zagnancev. Tudi zato, ker skrbimo in vzdržujemo prostor, ki je na najatraktivnejšem mestu jezera, primeren za druženje in zabave ne samo motoristov, temveč vseh željnih ribolova, surfanja, veselic in piknikov.